Gânduri pentru înnoirea vieții (11)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
  • Trăim într-o lume plină de oportunități. Oportunitățile sunt precum nucile. Dumnezeu ni le oferă, dar nu le sparge în locul nostru, spunea Kafka undeva. Majoritatea surselor pentru o autentică stare de bine sunt pur și simplu gratuite. Să profităm!

 

  • Virtuoșii nu sunt doar virtuoși, au și ei propriile scăderi, slăbiciuni și chiar păcate. Păcătoșii nu sunt doar păcătoși, au și ei propriile calități, aptitudini și chiar virtuți. Altfel virtuoșii nu ar mai avea de ce să se smerească și să se pocăiască, iar păcătoșii nu ar mai avea de ce să nădăjduiască. În realitate orice virtuos are un trecut și orice păcătos are un viitor.

 

  • Trecutului îi lipsește creativitatea, nu poate fi decât repetat. De aceea o viață trăită în paradigma trecutului este inevitabil redundantă. Energiile profunde ale ființei ies la suprafață și înnoiesc viața doar atunci când ne asumăm să privim înainte, trecând prin riscurile necunoscutului cu minunatul sprijin al încrederii fundamentale în bine.

 

  • Nu ne putem reînnoi viața fără să renunțăm la o parte din trecut. De aceea o primenire autentică a vieții aduce cu sine și o experiență a pierderii care este dureroasă. O durere care premerge bucuriei și care devine în felul acesta prețul corect pentru o înnoire profundă. Răsplata este însă pe măsură.

 

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *