Gânduri pentru înnoirea vieții (12)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
  • Pentru a putea trăi mulțumirea este esențial să mulțumesc, să fiu mulțumitor, conștient că tot ceea ce primesc este un dar și că de fapt nu am merite. Sănătatea, prosperitatea, talentele sunt expresia milei și iubirii lui Dumnezeu. Cine crede însă că i se cuvine, nu are de ce să mulțumească și prin urmare nu poate fi mulțumit. Atunci când etalăm pretenții și ne îndreptățim, ceea ce trăim este frustrarea, disconfortul și nemulțumirea. Chiar dacă viața noastră este plină de bunătăți, trăim ca niște persoane lipsite. Înțelegem astfel că mulțumirea se construiește din interior și că se întemeiază pe o atitudine corectă față de viață.

 

  • Cine vrea cu adevărat să moară cum se cade va învăța să trăiască cum se cade. Află cum vrei să mori și atunci vei putea ști cum să trăiești.

 

  • Ofertele de stres, umilință și vinovăție pe care ni le livrează mediul au nevoie de un colaborator intern pentru a fi interiorizate, propriul nostru denigrator interior, instrument al devalorizării de sine, al distrugerii de sine, iată pârghia principală a autosabotajului la care ne supunem de atâtea ori.

 

  • Să aducem în lumina conștiinței tribunalul interior al vinovăției și al rușinii, pentru a demonta pas cu pas capetele de acuzare, astfel încât conștiința noastră să devină liberă, iar inima noastră curată.

 

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *