Gânduri pentru înnoirea vieţii (27)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
  • Omul poate acționa plecând de la două motivații principale: motivații legate de frică sau supraviețuire și motivații legate de creștere sau dezvoltare. Această orientare depinde în mare măsură de felul în care răspund la întrebarea: sunt sau nu sunt în siguranță? Sentimentul de siguranță este temeiul alegerilor și mișcărilor pe care înțelegem să le facem.

 

  • Motivațiile legate de dezvoltare implică să-ți urmărești obiectivele congruente cu nevoile tale profunde și să simți pe fond că ai dreptul să ți le împlinești. Acesta este un registru de creștere și vindecare. Când ne simțim în siguranță și îndreptățiți să ne răspundem pe măsura nevoilor, ființa noastră se poate implica în procesele de recuperare și vindecare până la nivel celular și astfel ne putem elibera de reziduurile toxice, atât în plan fizic, cât și emoțional.

 

  • Frica, stresul și conflictele pe care le trăim în contextul unui sentiment de nesiguranță sunt în antiteză cu sentimentul de mulțumire și recunoștință. Mulțumirea vine din conștientizarea faptului că evoluezi, că te dezvolți și că viața ta se mișcă pe o traiectorie cu sens. Putem spune că fundamentul terapiei se află într-o așezare corectă a vieții, pe un temei de siguranță și încredere fundamentală în bine, care să permită și o reparație profundă acolo unde este cazul, dar să creeze și premisele pentru o creștere sănătoasă prin punerea în valoare și înmulțirea talanților care ne-au fost dăruiți.

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *