Gânduri pentru înnoirea vieţii (31)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
  • Ce se poate schimba? Evident, nu istoria personală și nici evenimentele pe care le-am trăit!
    Se pot schimba convingerile și semnificațiile cu impact asupra percepțiilor, deciziilor, comportamentelor și rezultatelor pe care le obținem.
    Nu evenimentele sunt cele care ne determină răspunsul, ci felul în care interpretăm aceste evenimente, semnificațiile pe care le asociem cu evenimentele în cauză. Trăirile noastre nu își au originea atât în evenimente, cât mai degrabă în semnificațiile acestora.

 

  • Schimbarea este un fel de moarte. Prin urmare este normal să ne fie frică pentru că aceasta implică renunțarea la familiar, la ceea ce știm. Viața este ceea ce știm.
    Atașamentul față de suferință se poate explica prin importanța a tot ce este familiar ca modalitate de a ne întreține sentimentul de siguranță. Ne obișnuim cu suferința care devine, astfel, ceva familiar în viața noastră.

 

  • Există uneori o anumită ură de sine şi de aceea oamenii ajung să se întoarcă împotriva lor într-un mod iraţional, absurd. Îşi fac rău atât la nivel personal, sabotându-se în fel şi chip, cât şi la nivel comunitar, la nivelul societăţii în ansamblu. Până nu vom ajunge să ne împăcăm cu părţile respinse din fiinţa noastră şi să le dăm dreptul la existenţă, vom continua să trăim în conflict şi să ne lamentăm că viaţa noastră este grea şi urâtă. Altfel spus, vrem ca viaţa să fie bună, dar nu facem ce este esenţial pentru a împlini această dorinţă.

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *