Gânduri pentru înnoirea vieţii (35)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
  • „Sunt ok așa cum sunt” este o formulă generică. Arată, în primul rând, sensul în care este important să ne mișcăm. Dar dacă am spus de trei ori „sunt ok așa cum sunt” nu înseamnă chiar că ajungem să integrăm toate conflictele și zonele de umbră pe care le-am refulat până acum, să fim realiști!

 

  • Procesul integrării umbrei, schimbarea convingerilor limitative și prelucrarea conflictelor profunde este o lucrare cărămidă cu cărămidă, bucată cu bucată. Construcția acestei case a sufletului se face într-o logică asemănătoare cu aceea a unei case obișnuite: cărămidă cu cărămidă. Planul nu se transformă în casă doar pentru că ai suflat peste el și ai zis „planule, fă-te casă”. Trebuie să punem fundația, să luăm fiecare cărămidă și s-o așezăm acolo în construcția aceea, să-i facem structura de rezistență. Până la decorațiuni este un drum lung. Procesul vindecării este într-o măsură considerabilă un proces al cunoașterii și acceptării de sine.

 

  • Atitudinea responsabilă începe, de regulă, chiar de la al doilea gând. Dacă al doilea gând este potrivit, încet – încet, se instaurează această condiție a celui de-al doilea gând și astfel acesta devine primul gând. Mă instalez într-o atitudine sănătoasă și astfel mintea mea se îndreaptă pas cu pas. În felul acesta, convingerile mele se însănătoșesc și devin congruente cu nevoile mele ontologic îndreptățite și în acord cu binele și viața.

 

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *