Gânduri pentru înnoirea vieţii (39)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
  • Schimbarea implică, în primul rând, gândurile, credințele noastre, dar și emoțiile noastre. Multe dintre emoțiile noastre sunt reprimate, refulate și acoperite de alte emoții, iar aceste emoții de acoperire devin nişte simptome, pentru că nu sunt nişte emoții autentice. Într-un asemenea context, sigur că este important să ne eliberăm de aceste emoții reziduale, emoții reprimate, astfel încât să ne recăpătăm naturalețea afectivității.

 

  • Dacă la un nivel mai profund există o rană, există o durere, există o suferință, sigur că va exista o emoție de acoperire, cum ar fi mânia sau frica, și atunci, sigur că perspectiva pierderii unei persoane trezește în noi frica. Pur și simplu. În felul acesta anumite nevoi care au caracter relațional nu mai pot fi satisfăcute.

 

  • Este un simplu exemplu, dar unul foarte comun, foarte răspândit. Și în felul acesta dezvoltăm automatisme, mecanisme de apărare, ajungem de nenumărate ori cam în aceeași situație și nu știm cum să ieșim de acolo.

 

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *