Gânduri pentru înnoirea vieţii (43)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
  • Perseverența ne va ajuta să înfruntăm momentele dureroase iar speranța ne va îngădui să vedem limanul eforturilor noastre cu bucurie și recunoștință. De multe ori însă, atunci când apar dificultăți nu ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile și implicațiile deciziilor noastre, dând vina pe factori externi. Ne fixăm astfel într-un comportament de victimă, fără să mai putem răspunde eficient provocărilor pe care ni le aduce viața.

 

  • În astfel de momente este important să privim în interior cu onestitate și să ne întrebăm în ce mod am contribuit noi înșine la generarea problemelor și mai ales ce putem face pentru a îmbunătăți lucrurile; să renunțăm să mai căutăm vinovați, să renunțăm la scuze și să ne concentrăm asupra a ceea ce putem face “aici și acum” cu resursele pe care le avem. Toți cei care au avut realizări importante s-au confruntat cu dificultăți de parcurs.

 

  • Asumarea responsabilităților ne oferă stabilitate chiar dacă furtunile vieții vor continua să ne afecteze într-o măsură mai mică sau mai mare; ne vom simți întăriți și vom putea să menținem direcția. Astfel ne vom păstra sentimentul libertății în viața noastră, putându-ne modela deciziile și acțiunile care să ne permită să ne atingem obiectivele și să ne satisfacem nevoile. Adevărata înțelepciune ne conduce la inițiativă și înfăptuire, la responsabilitate și determinare în pofida fricii. Înțelepciunea se însoțește întotdeauna cu un pic de nebunie, dându-ne încrederea că suntem în stare de lucruri imposibile. În felul acesta vom putea să mergem către obiectivele sufletului nostru, acelea care au legătură cu talanții și cu vocația noastră. Să ne asumăm viața cu toate ale ei iar viața va fi generoasă cu noi.

 

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *