Gânduri pentru înnoirea vieţii (46)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
  • Orice condiție de patologie se exprimă în aceste trei aspecte: necredința, ura, deznădejdea. Și orice recuperare implică întoarcerea omului la credință, la iubire și la nădejde. Asta este starea firească, asta e starea de normalitate și de echilibru a ființei umane, ancorarea în aceste condiții ale Duhului – credința, iubirea și nădejdea. În orice patologie există un derapaj de la această treime.

 

  • Într-o relaţie intimă este vorba de inimă. Şi inima poate să fie în două mari stări: închisă sau deschisă. Dacă e închisă, reţine şi trăirile, reţine şi cuvintele. Dacă este deschisă, atunci exprimă şi trăirile şi cuvintele, care sunt autentice.

 

  • Să ne iubim cu toate ale noastre, cu scăderile, cu neputințele, cu greșelile și cu trecutul nostru, pentru a redobândi acest chip fundamental al binelui, care ne dă perspectiva corectă asupra vieții și ne eliberează de frică, vinovăție și resentimente. În felul acesta, acțiunile vor putea fi congruente cu aspirațiile noastre firești, iar noi le vom împlini cu încredere, curaj și bucurie. Trecerea noastră de la condiția unui eu nevrotic la aceea a unui eu liber necesită conștientizare, asumare și efort.

 

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *