Gânduri pentru înnoirea vieţii (55)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
  • Eu sunt puternic, eu sunt drept, eu sunt corect, o persoană iubitoare, de succes, o persoană deosebită, eu ştiu. …Expresii ale ego-ului, ale identităţii pervertite a persoanei. Prin punerea în discuţie, persoana va avea disponibilitatea să iasă din această logică a ego-ului.

 

  • De cele mai multe ori ego-ul nu cedează de bună voie, de aceea viaţa ne dă uneori nişte lovituri, astfel încât ego-ul să intre într-o stare de colaps sau să fie periclitat. Şi, sigur, persoana poate să intre într-o amplificare a ego-ului ca să reziste pe poziţii sau să intre într-o altă logică, a smereniei. Să accepte să se frângă; inima frântă şi smerită, Dumnezeu nu o va urgisi.

 

  • Aceasta este logica unei schimbări autentice. În schimb, un ego ţeapăn va fi urgisit. Este vital ca omul să se smerească şi să se pocăiască, ori ego-ul nu regretă, are întotdeauna dreptate. Atâta timp cât persoana rămâne pe poziţiile ego-ului, schimbarea nu este posibilă.

 

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *