Gânduri pentru înnoirea vieţii (57)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
  • Viața are suișuri și coborâșuri iar succesele și eșecurile fac parte din parcurs. Persoanele temătoare sunt înclinate să se victimizeze și să abandoneze acțiunea în momentele dificile. O asemenea atitudine, însă, ne face să ne simțim slabi și neputincioși, fără resurse.

 

  • Este important să avem o atitudine proactivă față de dificultăți; să abordăm lucrurile dificile devenind mai rezistenți și astfel mai curajoși și încrezători. Să înțelegem că atingerea scopurilor poate fi grea, necesitând angajament și eforturi considerabile pentru depășirea unor obstacole, piedici și atitudini ostile din partea celorlalți.

 

  • Cultivarea determinării va fi esențială pentru reușita noastră. O atitudine de genul “Mi-ar fi mai ușor dacă…” poate fi falimentară. Nu scrie nicăieri că realizarea unor obiective importante va fi ușoară și rapidă. În convenții și comodități vom găsi o anumită siguranță dar niciodată nu vom cunoaște plenitudinea. O viață bună se construiește în pofida obstacolelor și piedicilor de tot felul. Lupta pentru un scop ne dă măsură, aducând în existența noastră mulțumire și un sentiment de împlinire.
    O viziune întemeiată pe speranță, perseverență și multă răbdare ne va conduce mai aproape de țelul nostru.

 

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *