Gânduri pentru înnoirea vieţii (58)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
  • Povestea vieții noastre este în mare măsură povestea convingerilor noastre. Acestea sunt baza noastră de înțelegere și de decizie în raport cu acțiunile noastre. Modurile în care experimentăm lumea se află în gândurile pe care le avem. Ele sunt ochelarii prin care privim lumea, iar lumea ni se arată așa cum o privim. Împrejurările de viață, evenimentele, capătă culoarea percepțiilor noastre întemeiate pe convingeri.

 

  • A dori să-ți schimbi viața și să atingi obiective congruente cu nevoile tale fără să-ți schimbi convingerile limitative și iraționale actuale este ca și cum ai încerca să conduci mașina cu frână de mână trasă. Secretul schimbării noastre se află în disponibilitatea de a ne înnoi mintea prin schimbarea atitudinilor care ne limitează. Da, pentru că atitudinea pe care o am îmi indică parcursul. Mă deplasez pe o traiectorie prestabilită și indiferent dacă este convenabilă sau nu, voi rămâne pe acea rută atâta timp cât respectiva convingere este prezentă în mintea mea.

 

  • Este esențial să înțelegem că aceste convingeri care ne sabotează viața și ne fac să ne fie teamă și să renunțăm la visele și dorințele noastre îndreptățite, care ne împiedică să ne dezvoltăm și să facem ceea ce este cu adevărat bun pentru noi, sunt convingeri false, mincinoase. Să nu le dăm crezare și să le înlocuim cu altele noi, congruente cu nevoile noastre îndreptățite cu aspirațiile noastre firești care susțin binele și dezvoltarea și sunt deasemenea în acord cu dimensiunea spirituală a vieții.

 

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *