Gânduri pentru înnoirea vieţii (61)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
  • Continuând să evităm confruntarea cu problemele, putem să rămânem în zona de confort, dar aici nu există dezvoltare. Mai mult decât atât, problemele se vor întoarce asupra noastră și noi vom fi obligați să ne restrângem și mai mult.

 

  • Confortul cu orice preț ne limitează și ne scoate în afara unei traiectorii evolutive. În zona de confort conservăm multă angoasă. Ieșirea din acest spațiu este prețul inevitabil pentru dezvoltare. Angoasa ne marchează limitele eului. De aceea, expansiunea finite înseamnă trecerea prin angoasă și prelucrarea ei.

 

  • De cele mai multe ori batem pasul pe loc nu pentru că ne lipsesc resursele și oportunitățile, ci pentru simplul fapt că ne este frică. Atunci prioritatea pentru noi devine siguranța, iar energia este investită în apărări.

 

  • Cum pot să intru în zona de dezvoltare fără să derapez în zona de panică devine un aspect esențial al procesului de înnoire. Ne vom asuma să părăsim zona de siguranță și vom experimenta o provocare benefică pentru evoluția noastră. Nu stres ci eustres. Nivelul de energie va crește și vom cunoaște reușita, reper pe drumul împlinirii vieții.

 

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *