…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
- Starea de bine este o construcție. Starea de fond implică o condiție de stabilitate structurală. Atât starea de bine durabilă, cât și reversul se fundamentează pe o condiție stabilă. La nivelul creierului, vorbim despre trasee neuronale. Pentru a trece de la o stare stabilă la o altă stare stabilă, este necesar un proces de reconfigurare în toate planurile: cerebral, cognitiv, emoțional, comunicațional, corporal, comportamental. Acest proces reprezintă o adevărată strategie de înnoire și implică înțelegere și decizie, voință și consecvență.
- Omul împlinit este omul congruent care găsește un răspuns adecvat pentru ansamblul exigențelor vieții, este omul care a găsit pacea, iubirea, fericirea. Este în același timp social, afectiv, creativ și spiritual. Este omul întreg, omul deplin.
- Fericirea este expresia unei decizii profunde, luate în adâncul inimii, este hotărârea de a trăi binele, de a privi într-un mod pozitiv existența, de a celebra viața.Este expresia libertății ca sentiment al unității depline și al expansiunii ființei. Fericirea transcende raționalitatea imediată, este necondiționată și se manifestă în pofida răului din lume. Fericirea este nerezonabilă și mai puternică decât moartea. Da, fericirea este plenitudinea vieții care nu cunoaște moartea. Fericirea este eternă precum sufletul omului.
- Nu pot experia cu adevărat starea de bine atâta vreme cât sunt încărcat de durerile adânci ale trecutului. Rănile au nevoie de vindecare. Este greu să mă bucur atâta timp cât stau cu tălpile pe cărbuni aprinși. Vindecându-mi rănile și schimbându-mi atitudinea îmi pot vindeca viața, dobândind astfel o autentică și profundă stare de bine.
Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie
Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”
Ateliere de dezvoltare personală