Despre încredere și curaj

Ce gânduri și convingeri lăsăm să ne călăuzeasca? Ce voci alegem să ascultăm? De multe ori am ales să ascultăm glasul neputinței care ne spune: “Nu ești suficient de bun. Nu vei reuși. Renunță la aspirațiile tale. Rămâi ceea ce ești.”

Ne-am lăsat paralizați de frică și nu ne-am permis să trăim experiența extraordinară de a fi curajoși, renunțând, astfel, la aspirațiile noastre îndreptățite și alegând neajutorarea și sentimentul înfrângerii.
De fiecare dată când am ales să evităm o situație de viață mai solicitantă am renunțat și la o parte din puterea noastră în favoarea unui confort imediat, dar cu prețul pierderii încrederii în sine. Am preferat de multe ori previzibilitatea rezultatelor și ne-am bazat pe ceea ce făceam în mod obișnuit, în loc să riscăm înnoirea, adoptând și alte moduri de a acționa.

Este important să înțelegem și să acceptăm că cele mai înalte țeluri pe care le putem stabili sunt în afara zonei noastre de cunoaștere și de confort actuale. Ce trebuie să facem pentru a dobândi încredere și curaj? Este esențial să devenim conștienți de faptul că suntem fundamental buni pentru a ne putea iubi cu adevărat pe noi înșine. Să ne iubim cu toate ale noastre, cu scăderile, cu neputințele, cu greșelile și cu trecutul nostru.

Este esențial să lucrăm pentru a redobândi chipul fundamental al binelui care ne dă perspectiva corectă asupra vieții și ne eliberează de frică, vinovăție și resentimente. Sentimentul de siguranță care se naște din încrederea că suntem ok așa cum suntem ne va da putere să abordăm situațiile dificile și să ne putem împlini aspirațiile personale.

Vom putea să trăim încercările exterioare fără teama de a pierde aprobarea și acceptarea celorlalți. De asemenea, ne vom asuma dificultățile lăuntrice, înțelegând caracterul inevitabil al provocărilor vieții, confruntându-ne cu acele conflicte care ne țin înlănțuiti de trecut.

Nu ne vom mai lăsa copleșiți de amintiri dureroase și vom putea construi un viitor congruent cu nevoile si aspirațiile noastre firești. Vom învăța să ne apropiem și de temerile noastre, să le ascultăm mesajul și astfel să putem merge mai departe cu încredere și curaj. Cum să răspundem într-un mod viabil nevoii îndreptățite de siguranță și în același timp să depășim frica și să ne atingem obiectivele care să ne aduca împlinire?
Iată câteva atitudini pe care le putem cultiva astfel încât să ne asumăm lupta cea bună și să dezvoltăm în același timp încrederea și curajul.

Vino si tu la seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Seminarul “Comunicare şi dezvoltare personală”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *