Ce este coaching-ul?

Tot mai multe persoane devin preocupate astăzi de excelență și dezvoltare personală.

Coaching-ul este o nouă profesiune care ne oferă instrumentele și cadrul pentru a obține rezultate mai bune în viața și activitățile noastre. Deși există practic dintotdeauna, a devenit acum o necesitate explicită.

Vocația coaching-ului este să ghideze persoanele astfel încât acestea să-și depășească problemele lăuntrice, să-și activeze resursele și să-și atingă obiectivele care răspund unor nevoi profunde.

Prin coaching acompaniem schimbarea luând în considerare ființa umană în toată complexitatea ei.

Cadrul de coaching oferă acceptare și ascultare depline astfel încât să ne putem contura clar problemele și să le găsim rezolvări viabile. În acest cadru avem acces la stabilitate pe termen lung, putând să devenim conștienți de modurile obișnuite de funcționare și de tiparele noastre rezolutive.

Coach-ul a devenit o prezență salutară în societatea actuală aflată în permanentă mișcare și semănând mai degrabă cu un râu învolburat decât cu o apă liniștită.

Într-un astfel de context în care lucrurile se schimbă rapid avem nevoie cu atât mai mult de ghidare și de un model coerent, integrator care să aibă o relevanță profundă, dincolo de contingențe.

Coach-ul este acela care ne inspiră și încurajează, dar în același timp ne provoacă să ne analizăm viziunea asupra vieții și convingerile care ne influențează deciziile.

Coach-ul este încredințat de potențialul persoanei acompaniate și de faptul că aceasta deține resursele de care are nevoie pentru a-și atinge obiectivele. El știe că în interiorul ghindei este ascuns un stejar.

Coaching-ul reprezintă un instrument excelent pentru acele persoane care sunt hotărâte să iasă din zona de confort cu scopul unei schimbări semnificative în viața lor. Procesul de coaching implică mobilizarea resurselor în vederea satisfacerii nevoilor prin intermediul unor acțiuni congruente cu aceste nevoi. Vreau să obțin ceea ce am nevoie. Atunci fă ceea ce este necesar.

Coaching-ul ne învață cum să ne schimbăm modul obișnuit de gândire pentru a deveni congruenți cu nevoile noastre profunde, cu resursele noastre și cu obiectivele semnificative ale vieții care ne aduc împlinire.

Coaching-ul ne ajută în procesul schimbării fiind orientat în mod fundamental spre viitor. Această metaprofesie ne acompaniază în:

  • alegerea carierei;
  • ameliorarea comunicării;
  • îmbunătățirea relației cu anturajul;
  • gestionarea tranzițiilor de viață;
  • optimizarea stilului de viață;
  • formarea abilităților care promovează sănătatea;
  • reconfigurarea existenței în funcție de evoluția motivațiilor și a valorilor;
  • procesele care implică reconfigurarea sensului.

Excelența exterioară implică construirea unei excelențe interioare. Coaching-ul ne acompaniază în acest proces. Atingerea unui obiectiv are în vedere să răspundă în mod adecvat unei nevoi esențiale a vieții.

Prin urmare, clarifică-ți nevoile, construiește-ți obiectivele, activează-ți resursele, privește în față provocările, treci prin frică (frica de eșec, evident) și împlinește-ți potențialul prin realizări pe măsură!

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”, București, 1 şi 8 iunie

Seminarul “Comunicare şi dezvoltare personală”, București, din 14 ianuarie

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *