Gânduri pentru înnoirea vieţii (80)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4

  • Orice nouă experienţă de viaţă reclamă o minte şi o inimă deschise, altfel învăţarea nu este posibilă. Se spune despre cei care repetă aceleaşi greşeli că nu sunt dispuşi să înveţe din experienţă. De fapt, nu vor să renunţe la vechile mecanisme de apărare şi astfel, viaţa nu se poate înnoi.
    O minte deschisă înseamnă disponibilitatea de a privi lucrurile dintr-o perspectivă nouă. Aceasta este şansa noastră de a ne îmbogăţi şi a accede la o viziune mai cuprinzătoare, este şansa unui salt calitativ.

 

  • Viaţa înseamnă un schimb permanent cu semenii. Prin urmare, să fim deschişi şi receptivi, dar să nu ne lăsăm copleşiţi de perspectiva celuilalt, dacă aceasta nu susţine binele şi viaţa şi nu este congruentă cu nevoile noastre. Este ok să-i spunem da celuilalt aşa cum este în regulă să nu acceptăm o perspectivă, dacă aceasta nu este bună pentru noi.

 

  • A fi eu însumi este singura mea şansă de împlinire. Sunt o persoană unică, prin urmare şi calea mea este unică în felul ei. Nu mă voi putea împlini imitând opera altora. De aceea, o critică pe care o pot primi, merită consideraţie doar dacă susţine în mod real potenţialul şi vocaţia pe care le am.
    Prin urmare, să fim deschişi spre cei care vin spre noi şi să nu încercăm să-i reţinem pe cei care pleacă. Uneori, drumurile noastre se intersectează, iar alteori se despart. Este ok de fiecare dată.

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *