Gânduri pentru înnoirea vieţii (81)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4

  • De cele mai multe ori, atunci când oamenii sunt în conflict, nu fac altceva decât un joc al umbrelor. De fapt, fiecare vorbește despre el în ceea ce-i atribuie celuilalt. Doar întoarcerea la sine și împăcarea cu propriile condiții neasumate ne va permite să comunicăm în mod viabil și constructiv cu celălalt.

 

  • Proiecția propriilor condiții neasumate asupra celuilalt poate funcționa ca un bumerang de care putem profita în momentele noastre de sinceritate cu noi înșine. Tot ceea ce trimitem către celălalt, se întoarce spre noi și ne vorbește despre cine suntem de fapt. Avem, astfel, o șansă să ne smerim.

 

  • Comunicarea dintre doi oameni implică starea de prezență și disponibilitatea de a asculta. Lipsa de receptivitate și încercarea de a impune sunt atitudini care ne plasează în discomunicare și în afara unei relații firești. Tot ce putem obține este frustrare și conflict. Singura soluție viabilă în relațiile umane este considerația necondiționată pentru celălalt.

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *