Gânduri pentru înnoirea vieţii (83)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4

  • Libertatea se naște din îmbrățișarea Adevărului. Nu poți să fii liber cultivând minciuna. Aceasta este o expresie a egoului. Toți vrem să ne simțim liberi, dar nu suntem dispuși să renunțăm la ego. Egoul este o construcție artificială și în ultimă instanță mincinoasă. Doar smerenia poate să exprime Adevărul care ne permite accesul la Real și ne eliberează de iluzii. Dincolo de iluzii și de consecințele dramatice ale acestora ne așteaptă adevărata libertate la care aspirăm dintotdeauna în adâncul ființei noastre.

 

  • Suntem aici să ne caștigăm raiul, spunea un Părinte iluminat. Viața este un învățător care ne oferă lecții, dar și o mulțime de examene. Acestea ne cer efort și uneori trecem și prin durere. Atunci protestăm, cârtim și ne opunem ca și cum am fi victimele unor nedreptăți monstruoase și suntem cu atât mai disperați cu cât vedem că toată această opoziție nu are niciun rezultat. Doar atunci când ne hotărâm să acceptăm survine vindecarea, iar noi începem un proces de restaurare lăuntrică. Pe măsură ce înaintăm, în fața nostră se deschid porțile împărăției. Și iată, împărăția lui Dumnezeu este înăuntrul vostru.

 

  • Când suntem mulțumitori, darurile se înmulțesc și se revarsă către noi la măsura gratitudinii noastre. Unde nu este mulțumire, nu are cum să fie prosperitate. Oricât ar fi, nu putem avea sentimentul plenitudinii. De aceea succesul și împlinirea sunt, în primul rând, condiții interioare.

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *