Gânduri pentru înnoirea vieţii (86)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4

  • Creşterea nu se poate produce când suntem pe deplin multumiţi. Este nevoie de răscolire şi tumult pentru a ieşi din confortul actual şi a dobândi astfel, printr-o reaşezare a temeiurilor, un nivel mai înalt de integrare. De foarte multe ori încercăm să evităm valurile vieţii, ca şi cum lucrul acesta ar fi posibil. Ne este greu să acceptăm că nu se poate, şi, mai mult, pierdem din vedere rolul benefic pe care acestea îl au în viaţa noastră. Căutăm să rămânem în vechea noastră aşezare confortabilă, dar valurile ne răscolesc culcuşul şi ne obligă să ne reconfigurăm existenţa. Priorităţile se reaşează în noi şi astfel, ne părăsim vechile inerţii şi ne mobilizăm. Suntem, pur şi simplu, împinşi la acţiune. Nu mai este loc de pasivitate şi trebuie să devenim activi şi să ne punem în valoare resursele.

 

  • Gelozia este expresia unei lipse generale de încredere, atât în sine cât şi în celălalt. Lucrarea de vindecare se face mai la adânc, acolo unde persoana are nevoie să-şi redobândească sentimentul fundamental al ataşamentului şi să devină conştientă de faptul că poate fi iubită. În felul acesta, ne putem dobândi capacitatea de a fi persoane stabile şi consecvente, dar vom avea implicit o mai bună intuiţie în a construi relaţii viabile, demne de încredere pentru că cine se aseamană, se adună.

 

  • Dobândirea unei autentice stări de bine nu se realizează prin luptă, pentru că asta înseamnă conflict şi implicit, frustrare şi tensiune. Dimpotrivă, va fi necesar să învăţăm să depunem armele. Într-o primă etapă vom cunoaşte angoasa, tulburarea şi sentimentul de abandon, dar apoi vom începe să ne liniştim şi să trăim un sentiment de coerenţă interioară, un sentiment de încredere şi certitudine că suntem în mod fundamental protejaţi. Veniţi la Mine toţi cei osteniţi şi împovăraţi şi eu vă voi odihni pe voi.

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *