Gânduri pentru înnoirea vieţii (93)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4

 • În ultimă instanţă, cea mai mare dreptate este cea care merge dincolo de pedeapsă şi oferă posibilitatea recuperării. În felul acesta, dreptatea se transformă în iubire şi astfel aduce vindecare pentru toţi. “A iubi” şi “a ierta” exprimă, de fapt, cuvântul Mântuitorului: Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi (…), iubeşte-ţi duşmanii şi Să ierţi de 70 de ori câte 7. Astfel, singura care rămâne este iubirea, iar iubirea la acoperă şi le conţine pe toate:
  Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare; dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte.
  Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.
  Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.
  Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă.
  Dragostea nu cade niciodată.

 

 • Toţi aşteptăm o viaţă plină de bucurii şi mulţumire, dar care nu se poate naşte niciodată din resentiment şi spirit de răzbunare. De aceea suferinţa are sens doar dacă ne conduce spre iertare. Iertarea celorlalţi, dar şi iertarea de sine. În felul acesta, ne întoarcem la viaţă mai întăriţi şi cu mai multă nădejde şi încredere. Ne pregătim astfel pentru o viaţă mai înţeleaptă şi plină de fapte bune.

 

 • Binele este pentru noi toţi aşa cum răul şi distrugerea afectează pe toată lumea. În această logică înţelegem că toţi suntem unul. Faptele şi cuvintele noastre, gândurile pe care le avem, au repercursiuni asupra întregii realităţi. De aceea este important să facem o lucrare a binelui, începând din interiorul fiinţei noastre şi până la cea mai importantă acţiune exterioară. Fundamentul este lăuntric şi începe cu lucrarea rugăciunii. Rugaţi-vă neîncetat! Este îndemnul paulinic, căci voi toţi sunteţi fii ai luminii.

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *