Gânduri pentru înnoirea vieţii (95)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4

  • Sunt ok aşa cum sunt, Dumnezeu m-a creat desăvârşit. Iată o premisă de la care putem pleca pentru a dobândi o viaţă bună. Suntem chemaţi la desăvârşire de însuşi Dumnezeu Cuvântul, pentru că aceasta este esenţa şi vocaţia noastră. Însă de cele mai multe ori, ne percepem ca fiind insuficienţi şi astfel intrăm într-un joc al lipsei şi compensărilor care ne menţine în conflict atât cu noi, cât şi cu ceilalţi. Pentru a ne întoarce la desăvârşirea noastră fundamentală avem nevoie să punem gândul cel bun în tot ceea ce facem. Este necesară multă practică, dar pe măsură ce deprinderea se va instala şi viaţa noastră se va schimba în bine.

 

  • Presupunerile pe care le facem în legătură cu lumea şi care ne ghidează, de fapt, existenţa nu ne conduc întotdeauna la rezultatele aşteptate. În pofida acestui lucru continuăm să ne lăsăm ghidaţi de ele pentru simplul fapt că acestea funcţionează ca nişte programe automate. Astfel repetăm aceleaşi alegeri şi comportamente în pofida faptului că nu ne fac bine. Este esenţial să privim în faţă aceste presupuneri sau credinţe şi să le punem în discuţie, dacă ele nu sunt congruente cu nevoile noastre îndreptăţite. Susţin aceste convingeri binele şi viaţa? Sunt în acord cu realitatea? Sunt congruente cu ce ne învaţă însuşi Dumnezeu? Dacă răspunsul este nu, putem alege să renunţăm la ele şi să le înlocuim cu altele noi, adecvate şi raţionale. În momentul acela, o lume nouă se va deschide pentru viaţa noastră.

 

  • Majoritatea oamenilor trăiesc foarte puternic legaţi de trecut. Ceea ce ni s-a întâmplat cândva în copilărie pare să condiţioneze felul în care trăim astazi şi, implicit, felul în care vom trăi mâine. Traumele noastre vechi şi durerile asociate lor ajung să reprezinte argumentul principal pentru ceea ce nu merge acum în viaţa noastră şi pentru defetismul pe care îl practicăm în raport cu viitorul. Dar cu o asemenea logică suntem condamnaţi la stagnare şi la eşec. În realitate, noi putem depăşi momentele critice ale existenţei, reluându-ne astfel, procesele de dezvoltare. Există nenumărate exemple în acest sens. Putem să ne alegem atitudinea, iar aceasta va face diferenţa.

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *