Gânduri pentru înnoirea vieţii (106)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4

  • Evenimentele vieții vin şi trec. Aceasta este o realitate care uneori ne poate întrista, dar alte ori poate fi un motiv de speranță. Ne confruntăm constant cu diverse împrejurări de viaţă legate de oameni, evenimente sociale sau fenomene naturale. Toate acestea au un anumit impact asupra noastră şi ne influenţează într-un mod pozitiv sau negativ existenţa. Este important să înţelegem însă că aşa cum au venit, tot aşa vor pleca la un moment dat pentru că viaţa este o curgere continuă. Esenţialul este cum întâmpinăm şi apoi cum dăm drumul lucrurilor care intră la un moment dat în peisajul nostru existenţial, aducându-ne aminte că “apa trece, pietrele rămân”.

 

  • “Fiţi desăvârşiţi”este îndemnul pe care ni-l adresează însuşi Mântuitorul. Este cea mai înaltă chemare, aceia de a ne asemăna cu Tatăl, iar aceasta vorbeşte despre potenţialul pe care îl are fiecare dintre noi. Scăderile noastre cu gândul, cuvântul şi fapta ne-au făcut să uităm de adevărata noastră măsură, adâncindu-ne în conflicte cu sine şi cu semenii. Să ne oprim din această luptă fără sfârşit acceptându-ne atât pe noi, cât şi pe apropiaţii noştri cu toate cele ce sunt şi să nu mai judecăm. Nu vom deveni desăvârşiţi ataşându-ne de etaloane imposibile de perfecţiune ci prin disponibilitatea de a ne iubi şi a iubi pur şi simplu necondiţionat.

 

  • Trăim într-o epocă în care formatorii de opinie au la îndemână cele mai puternice instrumente pentru a-şi propaga mesajele. De la reclama comercială şi până la oferta politică aceste persoane au ajuns să ne umple spațiul de viaţă, uneori până la abuz. Cu cât sunt mai carismatici cu atât suntem tentaţi să picăm sub vraja lor şi să ne lăsăm seduşi de opiniile pe care le vehiculează. Întrebarea este dacă mai suntem noi înşine după ce asimilăm aceste opinii şi ajungem să ne identificăm cu ele până la nivel de decizie şi de comportament. În măsura în care credem o opinie aceasta devine parte a sistemului nostru de convingeri şi în felul acesta ajungem să fim ghidaţi de acea perspectivă. Dar este ea bazată pe Adevăr, susţine binele şi viaţa, este congruentă cu nevoile noastre? Este esenţial să supunem aceste opinii testului Adevărului şi al Vieţii pentru că doar aşa putem să rămânem liberi.

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *