Gânduri pentru înnoirea vieţii (107)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4

  • Discernământul este capacitatea de a face distincție între adevăr și minciună, între bine şi rău. Cu ajutorul exercițiului putem transforma discernământul într-o constantă a vieții noastre, dobândind astfel o minte înnoită. Odată ce ai ajuns la această măsură începi o nouă viaţă în care eşti stăpânul gândurilor tale. Nu te mai laşi pur şi simplu stăpânit de credinţe iraţionale sau de tot felul de teorii arbitrare. Îţi întemeiezi judecata şi concluziile pe adevăr şi pe ceea ce susţine binele şi viaţa.

 

  • La începutul vieții suntem programați cu ideile şi concepţiile anturajului nostru. Aceste idei ne însoțesc pe parcursul vieţii până în momentul în care începem să devenim conștienți de faptul că ne-au limitat şi ne-au făcut mult rău. Dar când ne hotărâm să le punem în discuţie, începe o perioadă nouă în existența noastră, o perioadă în care miza este să dobândim congruenţă între toate planurile ființei noastre. Ne eliberăm de vechile atitudini absolutiste şi constrângătoare care ne-au afectat existența.

 

  • Convingerile iraționale sunt gânduri investite cu valoare de adevăr pe care practic le folosim împotriva noastră. Pentru a ne înnoi viaţa este esenţial să ne organizăm cunoștințele în funcţie de criteriul binelui şi adevărului, în funcţie de nevoile noastre ontologic îndreptăţite şi de adevăratul sens al vieţii. Când vom face acest lucru vom putea prelua controlul asupra gândurilor noastre şi astfel vom căpăta putere să ne punem în discuţie vechile scheme limitative şi să decidem schimbarea lor.

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *