Gânduri pentru înnoirea vieţii (108)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4

  • A oferi respect şi apreciere celuilalt, care este diferit de noi, arată la un nivel mai profund acceptare şi iubire de sine. Când ne asumăm cu toate ale noastre, îl putem conţine şi pe celălalt cu toate ale lui. Când îi respectam celuilalt dreptul de a alege în mod liber pentru el, atunci avem şi noi pace şi un sentiment de libertate şi coerenţă interioară ne cuprinde fiinţa. Simţim că suntem amândoi parte integrantă a acestei lumi şi că în ultimă instanţă, suntem unul. Este măsura desăvârşirii… nedesăvârşite, la care ne îndeamnă sfinţii.

 

  • “Succesul” şi “eşecul” sunt, dincolo de un anumit nivel, concepte care îşi pierd relevanţa. În măsura în care identitatea noastră profundă se desprinde de asemenea reprezentări, ne simţim liberi şi detaşaţi de ambele perspective. Dăm tot ceea ce este mai bun din noi la măsura zilei, fiind conştienţi că evenimentele vin şi trec. Mâine va fi o nouă zi şi vom continua să trăim cu gratitudine fiecare secvenţă a existenţei noastre, apelând la acest motto binecuvântat: Ajungă-i zilei fericirea ei!

 

  • Viaţa noastră cotidiană se întemeiază pe cunoştinţele, gândurile şi convingerile noastre. Dar convingerile ne stăpânesc pe noi sau noi stăpânim convingerile? A vedea dincolo de credinţele care ne-au ghidat o viaţă întreagă, nu este un lucru care se produce de la sine, chiar dacă am ajuns să fim conştienţi de limitările şi iraţionalitatea acestor adevăruri. Ani de zile ne-am identificat cu aceste reprezentări despre viaţă, iar renunţarea la ele este un lucru care uneori pare imposibil. Cu cât este mai puternic gradul de identificare cu ele, cu atât mai greu ni se pare procesul de schimbare. În pofida acestui lucru, schimbarea este însă posibilă, iar dacă avem acces la instrumentele potrivite, este chiar uşoară. Un instrument care dă întotdeauna rezultate dacă îi respectăm condiţiile este Procesul Înnoirii Minţii.

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *