- Dacă oamenii îşi pot schimba o convingere limitativă la orice vârstă, atunci şi înnoirea vieţii este posibilă la orice vârstă.
- Atunci cand investim cu valoare de adevăr convingeri negative, ne sabotăm viaţa şi ne împiedicăm să avem o stare de bine.
- Curajul de a ne pune în discuţie vechile convingeri, este începutul înnoirii vieţii.
- A ne accepta pe noi înşine cu toate ale noastre este temeiul unei vieţi libere.
- Renunţarea la vechile convingeri limitative este condiţia necesară pentru înnoirea minţii.
- Ca să pot să-mi exprim iubirea în relaţie cu ceilalţi, mai întâi trebuie să-mi accept emoţiile care mă tulbură şi mă apasă. Astfel, fricile, resentimentele şi tristeţile mele nu mă vor mai împiedica să fiu aproape de semeni.
- Să lăsăm lucrurile care nu ne plac la noi să iasă la suprafaţă şi să le acceptăm, iar în felul acesta ele îşi vor pierde puterea pe care o exercită asupra noastră atunci când ne îndârjim împotriva lor.
- Adevărata comuniune între oameni nu poate fi trăită decât în libertate. De aceea, în orice relaţie este esenţial să rămânem noi înşine.
- Durerea este absenţa iubirii, aşa cum întunericul este absenţa luminii.
- Voi sunteţi lumina lumii, a spus Mântuitorul. Fiecare dintre noi are puterea de a lumina cu darurile sale şi cu vocaţia la care este chemat un colţişor din această lume.
- Nu o viaţă mai bună ne lipseşte de cele mai multe ori, ci disponibilitatea de a avea o perspectivă pozitivă faţă de viaţă aşa cum este ea.
- Fericirea este în noi. Tot ce avem de făcut este să deschidem uşa sufletului cu cheile potrivite: smerenia, lacrimile, blândeţea, dreptatea, milostenia, curăţia inimii, pacea, pătimirea pentru cele bune. Să ne bucurăm!
Tabăra de dezvoltare personală“MĂIASTRA”, Dobrețu 2020 – Sezonul XXII, 26 iunie – 5 iulie
Ateliere de dezvoltare personală