- Egoistul poate fi capabil şi de lucruri remarcabile, dar miza este întotdeauna interesul personal.
- La o privire mai atentă vom descoperi că suferinţele noastre nevrotice au în centrul lor o atitudine egoistă şi un ego periclitat.
- Egoistul nu se poate bucura cu adevărat, nu poate iubi şi nu poate fi recunoscător pentru că în inima lui nu este loc de afecte nobile.
- Egoistului îi este foarte greu să îşi dea seama că şi ceilalţi au necesităţi îndreptăţite. Doar nevoile lui contează şi asta îl face teribil de singur, iar în ultimă instanţă ajunge la disperare.
- Iertarea este pârghia prin care ne desprindem de suferinţele trecutului, iar prin nădejde, ne ancorăm în viitor.
- O comunitate înfloritoare este aceea în care întreaga obşte înfăptuieşte lucruri mai mari sau mai mici, congruente cu binele comun.
- Schimbarea societăţii are nevoie de oameni implicaţi, dispuşi să lase deoparte interesele personale pentru binele comun.
- Realitatea vieţii noastre, atât personale cât şi sociale, este rezultatul unei mentalităţi. Suntem responsabili pentru ceea ce trăim.
- Când ne vom asuma responsabilitatea să punem întrebări relevante, vom primi şi răspunsuri pe măsură. În spatele confuziei se află, de cele mai multe ori, o teamă de implicare.
- Dacă viaţa implică schimbare, dar noi refuzăm să acceptăm această realitate, vom rămâne undeva la marginea existenţei, ignoranţi şi neîmpliniţi.
- Orice creaţie materială sau spirituală, a fost mai întâi un vis. Să ne luăm în serios şi să trecem la acţiune.
- Pe măsură ce acţionăm, vine şi experienţa şi se arată şi oportunităţile.
Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie
Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”
Ateliere de dezvoltare personală