Reziliența și rănile trecutului

Toate necazurile pot fi suportate daca le transformi intr-o poveste.
Boris Cyrulnik

Cu totii ne dorim o viata buna si fericita, este evident, dar o stare de bine viabila implica mai intai sa ne curatim viata de traumele trecutului si implicit de consecintele cronicizate ale acestora. Este adevarat ca nicio rana nu se vindeca usor. Este nevoie de timp si de rabdare pentru a scrie si rescrie semnificatiile momentelor traumatice din viata noastra pana vom ajunge la integrarea si depasirea lor, practic la vindecare.

Este un proces greu si uneori trecem printr un abis de durere. Trecem intr un fel printr o moarte pentru a renaste. Insa cu adevarat cutremurator este faptul ca ranile ingropate din motivul ca ,,este mai usor asa,,nu se vor vindeca niciodata si astfel viata buna si cu rost pe care am fi putut sa o traim daca am fi ales sa le scoatem la suprafata si sa le povestim este pierduta pentru totdeauna.

Oricum va veni ziua in care cortina va fi trasa pentru ultima data. Vom pleca fara sa stim exact ce ne asteapta.Dar un lucru este sigur. Daca am inteles sa ne scriem si sa ne traim bine povestea aici viata noastra va oferi o poveste cu sens celor care raman.

 

Dezvoltarea rezilienței cu Procesul Înnoirii Vieții

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza