“Frica noastră cea de toate zilele” (5)

Sâmbătă, 6 martie, Daniel Fusărea susține un seminar cu tema “Frica noastră cea de toate zilele”. Program: 9:30 – 17:00 * Taxa de participare: 200 lei * Se poate participa și online * Înscrieri: telefon: 0722 71 60 75

SĂ DEZVOLTĂM O ATITUDINE POZITIVĂ FAȚĂ DE SCHIMBARE

Dacă mintea mea a creat un zid pe direcția în care vreau să mișc lucrurile acum, doar voința nu-mi va fi de ajutor. Mai întâi trebuie să dau zidul la o parte și doar așa voința își va relua funcția ei în schimbarea lucrurilor.

De ce amânăm lucrurile bune din viața noastră, deși am devenit conștienți de importanța lor?

Le amânăm pentru că asimilarea acestora presupune renunțare și exercițiu. Schimbarea în bine ne scoate din zona de confort și ne obligă la efort. De fapt, noi amânăm efortul în speranța unor soluții facile care se dovedesc întotdeauna iluzorii.

Schimbările profunde implică un efort pe măsură, aceasta este o legitate. Iată și contextul în care se face diferența dintre oameni, diferența dintre mediocritate și excelență.

Atâta timp cât așteptăm ceva din afară în legătură cu schimbarea noastră și schimbarea va aștepta, se va amâna. Schimbarea este un proces care se produce în interior și se proiectează, apoi, în mod firesc, în afară.

Pentru a aspira la excelență, este esențial să îmi asum ce nu este excelent la mine. Punctele slabe neasumate rămân o potențială cauză de derapaj.

Nu pot cunoaște o adevărată stare de bine atâta vreme cât sunt încercat de durerile adânci ale trecutului. Rănile au nevoie de vindecare. Este greu să mă bucur atâta timp cât stau cu tălpile pe cărbuni încinși. Vindecându-mi rănile și schimbându-mi atitudinea îmi pot vindeca viața, dobândind, astfel, o autentică și profundă stare de bine.

Oamenii așteaptă frecvent schimbări din afară, dar ele nu sunt cu adevărat posibile decât din interior. Prin urmare, responsabilitatea personală devine un lucru esențial.

Rareori pot influența evenimentele dar întotdeauna am libertatea să-mi aleg răspunsul față de ele. Sunt responsabil pentru ceea ce gândesc, spun, fac “cu gândul, cu cuvântul, cu fapta”.

Schimbarea vieții este un lucru remarcabil. De aceea este nevoie de o motivație pe măsură.

Va urma…

 

Dezvoltarea rezilienței cu Procesul Înnoirii Vieții

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza