“Frica noastră cea de toate zilele” (6)

Sâmbătă, 6 martie, Daniel Fusărea susține un seminar cu tema “Frica noastră cea de toate zilele”. Program: 9:30 – 17:00 * Taxa de participare: 200 lei * Se poate participa și online * Înscrieri: telefon: 0722 71 60 75

SĂ IEȘIM DIN ZONA DE CONFORT ACTUALĂ

Intr-un pamant nou nu exita o cale pe care sa pasesti, ci pe masura ce pasesti lasi in urma ta o cale
Daniel Fusarea

In zona de confort nu exista o miza cu adevarat importanta, in afara de confortul insusi. Pentru a iesi din aceasta zona este necesara o motivatie mai importanta care poate fi dezvoltarea personala in masura in care iesirea din zona de confort nu ma arunca in zona de panica.

A ramane in zona de confort inseamna sa-ti acorzi permisiunea de a stagna, sa renunti sa devii mai bun. Este ca si cum ai spune: “Bazeaza-te pe ceea ce esti, aste este tot ceea ce poti spera.”

A dori sa cartografiezi un teritoriu nou inainte de a-l strabate, inseamna, practic, sa ramai in punctul de siguranta actual, implicit al frustrarii de a-ti refuza reinnoirea.

Cautarea cu orice pret a confortului ne tine departe de o autentica stare de bine.

Continuand sa evitam confruntarea cu problemele, putem sa ramanem in zona de confort, dar aici nu exista dezvoltare. Mai mult decat atat, problemele se vor intoarce asupra noastra si noi vom fi obligati sa ne restrangem si mai mult.

Confortul cu orice pret ne limiteaza si ne scoate in afara unei traiectorii evolutive.

In zona de confort conservam multa angoasa. Iesirea din acest spatiu este pretul inevitabil pentru dezvoltare. Angoasa ne marcheaza limitele eului. De aceea, expansiunea finite inseamna trecerea prin angoasa si prelucrarea ei.

De cele mai multe ori batem pasul pe loc nu pentru ca ne lipsesc resursele si oportunitatile, ci pentru simplul fapt ca ne este frica. Atunci prioritatea pentru noi devine siguranta, iar energia este investita in aparari.

Cum pot sa intru in zona de dezvoltare fara sa derapez in zona de panica devine un aspect esential al procesului de innoire.

Ne vom asuma sa parasim zona de siguranta si vom experimenta o provocare benefica pentru evolutia noastra. Nu stres ci eustres. Nivelul de energie va creste si vom cunoaste reusita, reper pe drumul implinirii vietii.

Va urma…

 

Dezvoltarea rezilienței cu Procesul Înnoirii Vieții

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza