Seminarul "Procesul Innoirii Mintii" - 15 ore

 
 

Bun gasit,

Ma numesc Daniel Fusarea. In anul 2000 am creat Centrul pentru Dezvoltare Personala si Coaching “Maiastra”, prima scoala de coaching din Romania.
O tema careia i-am acordat mult timp priveste relatia dintre calitatea gandirii si calitatea vietii.
Povestea vietii noastre este, in mare masura, povestea convingerilor noastre. Acestea sunt baza noastra de intelegere si de decizie in raport cu actiunile noastre.
Modurile in care experimentam lumea se afla in gandurile pe care le avem. Ele sunt filtrul, ochelarii prin care privim lumea, iar lumea ni se arata asa cum o privim. Imprejurarile de viata, evenimentele capata culoarea perceptiilor noastre, intemeiate pe convingeri.
A dori sa iti schimbi viata si sa atingi obiective congruente cu nevoile tale, fara sa iti schimbi convingerile limitative actuale, este ca si cum ai incerca sa conduci masina cu frana de mana trasa.
Secretul schimbarii noastre se afla in disponibiitatea de a ne innoi mintea prin schimbarea atitudinilor care ne limiteaza.
Da, pentru ca atitudinea pe care o am imi indica parcursul. Ma deplasez pe o traiectorie prestabilita si indiferent daca este convenabila sau nu, voi ramane pe acea ruta atata timp cat respectiva convingere este prezenta in mintea mea.
Prin urmare, ce pot sa fac “aici si acum” cu acele convingeri limitative, care ma insotesc din copilarie si pana in prezent, devine o intrebare esentiala in raport cu posibilitatea schimbarii.
Iti propun un instrument practic de schimbare a convingerilor limitative, cu ajutorul caruia iti poti imbunatati in mod semnificativ viata. Am numit acest instrument “Procesul Innoirii Mintii”.
Procesul Innoirii Mintii este un procedeu simplu si eficient pentru cei care sunt hotarati sa realizeze o schimbare benefica in viata lor.
Acest procedeu te va ajuta sa-ti formezi abilitati de gandire sanatoasa, sa-ti pui mintea in ordine si sa faci alegeri adecvate in raport cu nevoile tale. Iti va permite sa atingi un nou nivel de libertate si te va inzestra cu o mai buna capacitate de a-ti pune in valoare resursele si creativitatea.
Procesul Innoirii Mintii pleaca de la urmatorul postulat: “O convingere rationala, adaptativa este acea convingere congruenta cu nevoile noastre fundamentale indreptatite, care sustine dezvoltarea personala, este in acord cu realiatatea si cu valorile spirituale si ne conduce la implinire printr-o valorificare plenara a potentialului personal.”
Iata cateva exemple de convingeri negative pe care le putem elimina si inlocui cu alte convingeri care sa ne permita dezvoltarea personala:

•succesul nu este pentru mine

•oamenii nu ma apreciaza

•femeiile nu au nicio sansa

•nu sunt suficient de bun

Procesul de schimbare este riguros elaborat si are cateva etape:

  • Identificarea convingerilor limitative
  • Evaluarea implicatiilor acestora
  • Punerea in discutie a validitatii acestor convingeri cu ajutorul unei serii de intrebari
  • Elaborarea unei noi atitudini, de data aceasta adaptativa, pe care o vom supune de asemenea unui proces de validare

Pe parcurs, persoana trece si printr-un proces emotional care conduce in final la un sentiment de usurare, stare de bine, multumire, bucurie.
In timpul seminarului vei avea ocazia sa asculti marturiile unor persoane care au parcurs procesul, cu probleme concrete de viata. Vei putea, de asemenea, sa asisti la parcurgerea integrala a procesului si vei beneficia de un manual gratuit, care contine toate componentele programului, atat cele teoretice, cat si cele practice.
Beneficiile acestui procedeu sunt diverse.
Procesul Innoirii Mintii te ajuta sa te eliberezi de gandurile incompatibile cu dezvoltarea, cu satisfacerea nevoilor si starea de bine.
Putem de asemenea mentiona:

  • Cresterea stimei de sine
  • Invatam sa nu ne mai autosabotam
  • Ne eliberam de blocaje
  • Invatam sa ne atingem obiectivele
  • Ne amelioram increderea
  • Ne inbunatatim relatiile

Poti incepe lucrarea de innoire a mintii chiar acum, luand decizia sa vii la seminar.
Indiferent de ce doresti sa realizezi, ai nevoie de un instrument esential: PROPRIA MINTE. Iar aceasta trebuie sa functioneze bine. Poti invata sa o iei in stapanire si sa o modelezi cu ajutorul Procesuilui Innoirii Mintii.
Retine! Cum ne sunt gandurile, asa ne este si viata.

Te invitam sa participi la o noua serie de 6 seminarii "Procesul Innoirii Mintii" a cate doua ore si jumatate fiecare. In cadrul seminariilor vom putea pune in discutie si restructura credinte irationale ce ne limiteaza evolutia personala.
La aceste ateliere pot participa si persoane care nu au mai lucrat efectiv cu procesul si care doresc sa-si identifice sau sa-si restructureze anumite convingeri limitative.
Participantii la ateliere pot lucra la flip-chart convingeri proprii, pot vedea alti colegi la lucru, pot sa-si identifice credinte proprii si sa le puna in discutie, etc.

Program ateliere:

Bucuresti
Sambata, 31 octombrie, ora 9:00 - 17:00 (3 ateliere si pauza de masa)

Sambata, 7 noiembrie, ora 9:00 - 17:00 (3 ateliere si pauza de masa)

Pret: 500 lei

Pentru alte informatii sunati la numarul: 0722.716.075

Te asteptam cu drag!

Inscriere workshop

Experiența mea cu PIM

Sunt din ce în ce mai mulți cei care au avut posibilitatea să lucreze cu procedeul Procesul înnoirii minții. De câțiva ani am avut ocazia să văd la lucru un număr considerabil de persoane care au folosit acest instrument. Eu însumi am fost uimit uneori de impactul, pe care procesul odata parcurs, l-a avut în viața persoanelor respective. Convingeri și comportamente care au afectat viața personală, uneori chiar zeci de ani, s-au modificat semnificativ. Domenii ale vieții blocate, limitate de adevărate rețele de convingeri disfuncționale au fost reintegrate în viața personală putând astfel să intre într-o evoluție firească. Deși am conceput acest instrument pentru un spațiu nonclinic (coaching și dezvoltare personală), am avut ocazia să văd cum simptome depresive, anxioase, obsesionale, fobice practic au dispărut la scurt timp după parcurgerea câtorva sesiuni cu PIM. În unele cazuri problema a dispărut, practic, după o singură sesiune. În acest sens stau drept dovadă mărturiile celor care au parcurs procesul. Cred că una dintre cele mai rezervate persoane față de funcționalitatea instrumentului am fost chiar eu și astfel mi-am rezervat câțiva ani pentru a-l testa în diverse variante, dar mai ales pentru a urmări rezultatele în timp obținute de cei care l-au utilizat. Deși modul de lucru cu acest instrument este în mare măsură structurat, am ales să îl consider încă în curs de validare, știut fiind faptul că nu există niciun instrument infailibil. Dar în pofida acestui lucru, persoanele care îl folosesc îmi dau o mărturie puternică despre validitatea lui. Am luat în considerare efectele în timp ale procedeului, dar am urmărit, bineînțeles, și efectele imediate ale parcurgerii celor câteva etape ale PIM. Au fost cazuri în care am urmărit mai mult de un an evoluția în raport cu problema lucrată și am putut să constat că persoanele au intrat într-un mod evident într-un proces de evoluție personală. În ce privește derularea efectivă a procesului „aici și acum”, persoanele trec de cele mai multe ori de la stări de neputință, durere, anxietate, furie, rușine, plâns, la o stare de clarificare, pace, încredere, bucurie, la finalul procesului. Percepția persoanei se reconfigurează semnificativ într-un interval relativ scurt. Este o experiență imediată pe care cei care lucrează cu PIM o relatează uneori chiar cu uimire. Înregistrările video pe care le-am efectuat evidențiază în mod clar acest fenomen.

Daniel Fusărea

Testimoniale

"Personal am parcurs drumul de la o persoană abandonată, care se simțea nedemnă de a fi iubită și care cerșea atenția celor din jur, trăind momente de disperare atunci când era singură, la o femeie căsătorită, care își susține valorile și drepturile și care are o perspectivă optimistă asupra viitoarei vieți de familie.
Spiritual am dobândit mai multă încredere în faptul că Dumnezeu vrea să fiu aici, așa cum sunt, cu toate durerile și bucuriile mele, cu toate rănile mele, că am un sens bun în această lume și că sunt în siguranță.
Anterior PIM mă percepeam ca pe o persoană greșită, murdară și nedemnă, urmărită permanent de un Dumnezeu pedepsitor. Per total am devenit o persoană mai rațională și acest lucru mă ajută să las binele să intre mai frecvent în viața mea."                               

 - Diana

Citește mai mult...

"Prima dată am luat contact cu PIM în urmă cu un an. De atunci am lucrat mai multe credințe dintre care (...) 3 efectiv mi-au schimbat viața. Dacă înainte mă consideram o carieristă care nu avea timp de o familie și cu relații personale eșuate, în prezent sunt căsătorită cu un om minunat alături de care mi-am descoperit capacitatea de a iubi, ierta, înțelege, accepta, precum și afectivitatea demult amorțită."

- Florența

Citește mai mult...

"Procesul de restructurare cognitivă pe care l-am realizat cu PIM m-a ajutat foarte mult să-mi dau seama că pot face loc în viața mea și pentru altceva în afară de muncă, fără a mă simți vinovată pentru asta. Acum am planurile mele extra profesionale, am început să fac lucruri pe care mi le doream, dar pe care, din cauza muncii, le tot amânam. Merg des în excursii, am proiecte pe alte planuri, am început să fac sport, citesc mai mult, studiez mai mult. Constat că sunt apreciată ca profesionist și pot face o treabă bună și dacă nu petrec minim 12 ore la birou. Când plec de la serviciu, acum, gândurile mele se îndreaptă în altă direcție; înainte mă gândeam doar la problemele de la birou și vorbeam foarte mult despre aspectele profesionale. Îmi place în continuare meseria mea, dar lucrurile s-au relativizat și s-a făcut loc și pentru altceva.
Cariera nu mai este o prioritate, dezvoltarea mea da."

- Flori

Citește mai mult...