Gânduri pentru înnoirea vieţii (1)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
  • O convingere care mă împiedică să mă adaptez la realitate și să-mi împlinesc potențialul este în mod evident limitativă sau chiar greșită. Convingerile îmi delimitează registrul funcțional, iar viața se derulează în limitele percepțiilor pe care acele convingeri le generează. Cum ne sunt gândurile, așa ne este și viața.

 

  • Dorința de a mă vindeca și de a-mi schimba viața în bine nu reprezintă aproape nimic dacă nu am determinarea să-mi schimb convingerile, să-mi prelucrez suferința și să-mi modelez comportamente congruente cu nevoile mele profunde.

 

  • Pentru ca modul în care gândesc acum să devină discutabil și chiar de neacceptat este esențial să am acces la un mod de gândire alternativ. Actuala mea reprezentare despre viață va fi pusă în discuție doar atunci când voi putea lua distanță față de ea, sesizându-i astfel precaritatea, lipsa de orizont existențial și consecințele sale ultime. Pentru asta am nevoie de un Interlocutor. Fără Celălalt schimbarea nu este posibilă.

 

  • Gândurile, cuvintele și acțiunile noastre sunt cele care ne creează experiența. Când aceasta este în armonie cu natura noastră profundă, cu nevoile și menirea noastră, atunci viața se împlinește și ne simțim în acord cu noi înșine, cu lumea și cu Dumnezeu.

 

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *