Gânduri pentru înnoirea vieţii (4)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
  • Nu mă pot simți în siguranță în izolare. Mă simt în siguranță în propria viață pentru că sunt în conexiune cu cineva. A fi (a mă simți) singur înseamnă a nu fi în siguranță. A fi (a mă simți) în siguranță înseamnă a experia o stare continuă de conexiune.

 

  • Acceptarea și susținerea din partea celorlalți capătă valoare și sens doar atunci când eu însumi am luat inițiativa de a-mi schimba viața. Altfel, cu tot ajutorul primit, rămânem în condiția de victime neputincioase, niște simpli asistați căutând permanent salvatori.

 

  • Ce aleg, partea luminoasă a vieții sau partea întunecată? Este important ce anume caut, pentru că foarte probabil voi avea parte de acel lucru. Atâta timp cât avem libertate suntem responsabili pentru viața noastră. Cum ar trebui să fie și ce ar trebui să facă această lume pentru ca noi să ne simțim liberi și să ne împlinim viața? Ce ar trebui să faci tu pentru ca eu să fiu liber?

 

  • O adevărată artă a conversației se întemeiază pe capacitatea și disponibilitatea mea de a fi garantul unei bune comunicări și anume de a merge în mod constant în întâmpinarea nevoilor interlocutorului fără ca acest lucru să mă frustreze în raport cu propriile mele nevoi. Această atitudine implică în mod evident parcurgerea unui proces de vindecare și dezvoltare care să mă conducă la o condiție de congruență și armonie cu sine.

 

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *