Gânduri pentru înnoirea vieţii (9)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
  • Starea noastră de bine nu depinde de o condiție perfectă, ci mai degrabă de un acord cu sine și cu lumea în condițiile date. Sunt imperfect, deci suficient de bun.
    Supraviețuirea depinde de condițiile externe, naturale, materiale. În schimb fericirea depinde de condițiile interioare, de calitatea trăirilor noastre ca rezultat al felului în care înțelegem să ne gestionăm gândurile, reprezentările, percepțiile, impulsurile și intențiile în sfera conștiinței
    .

 

  • Dacă soluțiile și clarificările autentice implică depășirea conflictului, atunci și satisfacerea autentică a nevoilor este dincolo de conflict. Nu pot trăi o profundă stare de bine decât în condiții de acord interior.

 

  • A deveni întreg înseamnă a tolera anxietatea, ambivalența și ambiguitățile existenței. Încet, această răbdare ne conduce la ordine și integrare, la acea stare de unitate în care polaritățile coexistă, iată sensul devenirii personale. Prin paradox transcendem dualitățile ființei.

 

  • Lucrul cu umbra este esențial în procesul cunoașterii și acceptării de sine. Procesul integrării umbrei este o invitație permanentă la plenitudine și este un drum spre plenitudine. Tot ceea ce s-ar spune despre mine este adevărat. Iată o afirmație care poate fi o cheie importantă în demersul nostru de integrare. Acceptarea inacceptabilului este esențială în acest proces.

 

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *