Gânduri pentru înnoirea vieţii (10)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
  • Este greu să te bucuri în timp ce stai cu tălpile pe cărbuni aprinși. O autentică și profundă schimbare a gândirii implică și o schimbare emoțională. Să ne asumăm durerea, este singura posibilitate de a ne elibera de ea.

 

  • Acolo unde este un conflict între confort și responsabilitate uneori sunt tentat să aleg confortul. Apoi mă simt vinovat. Stima mea de sine scade. Nu există dezvoltare fără efort și fără asceză. Sunt responsabil, prin urmare îmi asum efortul. Astfel sentimentul de vinovăție scade, iar stima de sine crește. Sunt OK, sunt suficient de bun.

 

  • Introspecția și reflectarea sunt un bun exercițiu în procesul cunoașterii de sine, dar acțiunea este cea care dă practic măsura schimbării. O înnoire profundă implică un antrenament considerabil.

 

  • Este important nu doar ce ne oferă nouă viața, ci și ce oferim noi vieții, nu doar ce sens oferă alții evenimentelor, ci și ce sens le oferim noi acestora, nu doar ce răspunsuri primim de la ceilalți, ci și ce răspunsuri le dăm noi. Aceasta înseamnă să treci de la o postură pasivă, de victimă, de la o postură vinovată la o postură responsabilă față de propria viață, față de propriile nevoi, conflicte și suferințe. Este un alt mod de a privi existența care până la urmă conduce la un alt mod de a fi, de a acționa, de a-ți trăi viața.

 

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *