Gânduri pentru înnoirea vieţii (28)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
  • Omul poate să facă tot felul de lucruri din motivații legate de frică, el poate să facă școală, să obțină diplome și să presteze diverse activități utile și într-un anumit sens, la un nivel predominant cantitativ, poate acumula succese și realizari materiale. Dar aceste lucruri nu prea îi aduc mulțumire și bucurie, și deși ajunge la anumite realizări, omul se poate simți epuizat și golit pe dinăuntru; în interior pur și simplu lipsește sentimentul de împlinire. Pentru o vreme, reușitele materiale și sociale îi pot crea un sentiment de satisfacție și o iluzie a succesului, pe care este foarte tentat să-l confunde cu fericirea. Excitația simțurilor poate captiva un timp atenția și interesul.

 

  • Deși un moment de criză poate fi dificil pentru mulți dintre noi, el este și salutar în perspectiva unei schimbări. Va fi foarte important să înțelegem, însă, că orice tentativă de schimbare, orice punere în discuție a unei vechi paradigme se poate asocia cu o stare de angoasă. Înțelegerea corectă a felului în care funcționează viața ne va ajuta însă, să trecem prin frică și să urcăm la următorul nivel al existenței noastre.

 

  • Umbra poate fi un sabotor major în viața noastră. Putem trăi uneori situația paradoxală de a fi stăpâniți de Umbra când aceasta reușește să se strecoare la suprafață și să ne ia în stăpânire. Vorbim în acest caz de cea mai puțin dorită dintre situații, aceea de a trăi o identificare cu Umbra, sau altfel spus, putem face exact acele lucruri pe care le dezaprobăm și le judecăm în mod sever la ceilalți.

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *