Gânduri pentru înnoirea vieţii (29)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
  • A integra Umbra înseamnă să ne asumăm responsabilitățile pentru trăsături care au fost mult timp negate. Când voi începe să accept la mine aceste trăsături pe care le văd acum la ceilalți, nu voi mai fi tulburat când aceștia vor arăta acele trăsături. De fapt, acesta este aspectul care face deosebirea dintre proiecție și simplă observație sau constatare.
    O simplă observație nu este o proiecție, dar când începem să judecăm și să ne tulburăm, vorbim întotdeauna de proiecție.

 

  • Judecățile pe care le facem în legătură cu anumite trăsături pe care le negăm la noi este ceva deosebit de faptul de a observa sau de a reflecta asupra acelei trăsături. Când devenim conștienți de faptul că suntem depozitarii unei Umbre și ne asumăm realitatea ei, putem începe un proces de integrare. Scoaterea la lumină a vechilor noastre secrete, a evenimentelor și trăsăturilor noastre neasumate, examinarea, prelucrarea, mărturisirea și asumarea lor, ne vor oferi un sentiment de eliberare și de împăcare cu noi înșine și cu ceilalți.

 

  • Reactivitatea mea îmi vorbește. Îmi indică drumul de urmat în procesul vindecării. Un suflet tămăduit este liniștit. Reacția este expresia unei suferințe. Acolo este o rană care așteaptă să fie recunoscută, deschisă și vindecată. Înainte de a gândi cu adevărat pozitiv este important să-mi recunosc și să-mi asum rănile și suferința. Doar după ce suferința este eliberată, gândirea se poate reînnoi cu adevărat, având o ancoră într-o simțire nouă.

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *