Gânduri pentru înnoirea vieţii (41)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
  • O regulă generală a stării de bine ar fi asta: să luăm distanţă faţă de gândurile care ne tulbură şi care ne fac rău! Aşa cum te îndepărtezi de un obiect încins în foc. Te îndepartezi. De ce ne lipim de gândurile care ne fac rău? E nărav!

 

  • Investeşte gândurile într-un mod concret, practicându-le la nivelul minţii, scriindu-le pe hârtie – pur şi simplu, producându-le la nivelul minţii în felul acesta, adică susţinându-le cu argumente, cu fapte! Fă-o! Pe cele negative le scrii și le identifici să le combaţi, iar pe cele pozitive – să le susţii, să le întăreşti, să aduci argumente în favoarea loc. Este şi o chestiune de disciplină mentală. Nu este o chestiune care să ţină de împrejurări, ci de o disciplină mentală.

 

  • Dacă această disciplină mentală nu este făcută, atunci dispoziţia noastră este ceva aleatoriu, rămâne la voia întâmplării. Uneori ne simţim mai bine, alteori mai rău, dacă nu avem această disciplină a minţii. Dacă noi facem lucruri care sunt în mod natural împotriva unei bune dispoziţii, să nu ne mirăm că ne este rău şi că nu avem un sens în viaţă. Nici nu putem avea. Dacă trăim ca şi cum viaţa nu are sens, atunci o să experimentăm o viaţă  fără sens. Dacă nu facem acele lucruri care susţin viaţa, atunci viaţa noastră o să ajungă să fie mai mult sau mai puţin în derivă. Asta e!

 

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *