…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
- Frica este un fenomen normal care poate fi depășit prin asumare și confruntare.
Cine nu se raportează la frică într-un mod adecvat, acceptând-o ca pe un fenomen firesc în viața lui, învățând să se confrunte cu ea și să o depășească pentru a merge astfel mai departe, riscă să o investească cu putere și să o transforme într-un fenomen patologic, practic într-o boală.
Cu cât mă cramponez de confortul meu imediat, cu atât amân procesul înnoirii vieții. Ceea ce la prima vedere pare confort devine, încet-încet, frustrare cronică.
De fapt acest confort imediat este frică de schimbare. Nu poate exista schimbare până când frica nu este privită în față.
- De cele mai multe ori în spatele blocajelor noastre se află practic o frică neasumată. A merge mai departe, a progresa, a te reînnoi, a te împlini, a te realiza, a-ți satisface nevoile, a te desprinde de trecut, a iubi, a depăși situațiile consumate înseamnă să renunți la frică.
Construim ziduri, mai nou din beton și sticlă, strălucitoare, care emană prosperitate, ne echipăm cu armuri și scuturi de protecție, apoi suferim până la disperare că nu putem comunica, că nu ne putem înțelege, că nu putem trăi iubirea și intimitatea. Atâta timp cât vom ține frica în anticameră, ea va continua să ne ceară audiență. Să o primim, să-i ascultăm mesajul și ea va pleca.
- Frica este un element cheie al vieții, iar relația noastră cu ea este răspunsul pentru multe probleme. Să mergem să ajutăm, să fim alături de cei care suferă, să dăruim un gest, un strop de energie, să mișcăm lucrurile cu un milimetru în direcția binelui și frica va diminua în viața noastră.
Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie
Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”
Ateliere de dezvoltare personală