Gânduri pentru înnoirea vieţii (50)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
  • Schimbarea vine din interior. Atâta timp cât aștepți ceva din afară în legătură cu schimbarea ta și schimbarea ta va aștepta, se va amâna. Schimbarea este un proces care se produce în interior și se proiectează apoi în mod firesc în afară. Pentru a aspira la excelență este esențial să îmi asum ceea ce nu este excelent la mine. Punctele slabe neasumate rămân o potențială cauză de derapaj.

 

  • Schimbarea implică o experiență a intensității. Dacă frica ne structurează firea, atunci intensitatea – chiar pe măsura angoaselor inițiale care ne-au influențat profilul actual – este un ingredient esențial în procesul schimbării. În zona de confort nu există schimbare. Aceasta este posibilă, dar cu un efort considerabil, cu atenție concentrată, cu persistență și intensitate.

 

  • Oamenii așteaptă frecvent schimbări din afară, dar ele nu sunt cu adevărat posibile decât din interior. Prin urmare responsabilitatea personală devine un lucru esențial. Rareori pot influența evenimentele, dar întotdeauna am libertatea să-mi aleg răspunsul față de ele. Sunt responsabil pentru ceea ce gândesc, spun și fac cu gândul, cu cuvântul, cu fapta.
    Schimbarea vieții este un lucru remarcabil. De aceea are nevoie de o motivație pe măsură.

 

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *