Gânduri pentru înnoirea vieţii (53)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
  • Am zis la un moment dat că ego-ul pleacă ultimul şi se întoarce primul. Ştiţi? Adică ăsta nu moare niciodată. De aceea cred că e foarte important să avem grijă de el, să-l avem în vedere, dar să-l şi considerăm în anumite limite; nu este chiar întâmplător acolo. La nivel de proces, sigur că este important să ne mişcăm din registrul lui trebuie sau nu sunt suficient de bun către registrul lui sunt OK aşa cum sunt. Dar asta este o simplă propoziţie. Ca să treci prin frica de a fi judecat, prin ruşinea de a-ţi devoala inferiorităţile nu e chiar atât de simplu.

 

  • Cei care aţi trecut o vreme prin procesul integrării umbrei stiţi cât de greu este să prelucrezi această ruşine. Însă nu poţi fi liber dacă nu treci prin asta, nu te poţi deschide, pentru că ego-ul este ceva care este închis, condiţionat, care funcţionează mai degrabă automat. Şi în acelaşi timp, limitativ.

 

  • Ego-ul este mereu însoţit de frustrare. Pentru că el împiedică conexiunea; legătura cu celălalt şi cu sine. În ego nu este pur şi simplu OK să fiu aşa cum sunt, ci ar trebui să… Şi cam asta facem de dimineaţa şi până seara: executăm aceste comenzi ale ego-ului, comezi de care, chipurile, ar depinde supravieţuirea.

 

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *