Gânduri pentru înnoirea vieţii (59)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
  • Secvența de stres este o conduită marcată de un gând inconștient. Realitatea există dincolo de aceste condiționări. Viața se desfășoară dincolo de aceste condiționări. Dacă persoana ar deveni conștientă de aceste condiționări cognitive și s-ar elibera de ele, practic ar ieși din zona de stres. Nu ar mai avea de ce să intre în stres, ar rămâne liniștită.

 

  • Până la urmă integrarea umbrei, a virtuților asta înseamnă: să poată să coexiste în tine contrariile, pentru că dacă tu nu-ți accepți nicio slăbiciune, când se va manifesta, totuși, vreo slăbiciune a ta, vei intra în stres, vei suferi, vei încerca să disimulezi și vei consuma energie pentru niște acțiuni artificiale.

 

  • Un gând care nu e congruent cu nevoile, un gând care tulbură din punct de vedere emoțional persoana, un gând care nu facilitează un comportament adaptativ și care, de asemenea, nu permite mobilitatea persoanei, este un gând irațional, un gând dezadaptativ, prin urmare ești invitat să îl schimbi! Reținem că celălalt nu ne poate face decât oferta… Oferta de stres. Nimeni nu ne impune stresul. Nici Necuratul nu ne impune, ci ne ispitește. Și tu poți să răspunzi sau nu la această ispită.

 

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *