Gânduri pentru înnoirea vieţii (72)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
  • Dăruind vei dobândi și Poartă-te cu ceilalți așa cum vrei să se poarte ei cu tine sunt repere clare privind modul în care ne putem construi relațiile. Relațiile sunt locul în care ne satisfacem majoritatea nevoilor. De felul în care înțelegem să ne raportăm la aceste relații depinde în foarte mare măsură calitatea vieții noastre și starea de bine.

 

  • Există o nevoie fundamentală de a fi înțeleși, acceptați și apreciați. Prin urmare să oferim înțelegere, acceptare și apreciere, atât față de noi înșine, cât și față de ceilalți. Venind în întâmpinarea nevoilor celorlalți așa cum venim în întâmpinarea propriilor nevoi și arătând interes pentru toate planurile vieții – fizic, psihologic, relațional, spiritual – putem experia: siguranța, acceptarea, afecțiunea, aprecierea, încurajarea, susținerea, consolarea, sensul, grija, înțelegerea, disponibilitatea, angajamentul, regretul, iertarea.

 

  • Aici, în condiția darului se află șansa noastră de a dobândi puritatea. Răsplata darului este o inimă deschisă care poate cunoaște iubirea lui Dumnezeu, pentru că darul este expresia iubirii. Cel care dăruiește din inimă cunoaște iubirea și astfel este vindecat. Darul ne conduce dincolo de conflict, dincolo de resentiment, dincolo de nevroză. El este o punte către Viață.

 

  • Exercițiul darului atrage virtuțile și omul se poate astfel îmbunătăți; dobândim certitudinea binelui, dar și eliberarea de consecințele răului. În inima omului darnic coboară veselia și buna dispoziție pentru că darul, milostenia exprimă iubirea de Dumnezeu și de aproapele. Milostenia devine comoara noastră perenă. Cerul se deschide și dobândim Lumina. Devenim astfel fii ai lui Dumnezeu, Care este milostiv.

 

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *