Gânduri pentru înnoirea vieţii (73)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
  • În zona de confort nu există o miză cu adevărat importantă în afară de confortul însuși. Pentru a ieși din această zonă este necesară o motivație mai importantă care poate fi dezvoltarea personală, în măsura în care ieșirea din zona de confort nu mă aruncă în zona de panică.

 

  • A rămâne în zona de confort înseamnă să-ți acorzi permisiunea de a stagna, să renunți să devii mai bun. Este ca și cum ai spune: Bazează-te pe ceea ce ești, asta este tot ceea ce poți spera!
    A dori să cartografiezi un teritoriu nou înainte de a-l străbate înseamnă practic să rămâi pe loc în punctul de siguranță actual, implicit al frustrării de a-ți refuza reînnoirea.
    Căutarea cu orice preț a confortului ne ține departe de o autentică stare de bine și cu atât mai mult de fericire. Fericirea implică efort, mult efort.

 

  • Continuând să evităm confruntarea cu problemele, putem să rămânem în zona de confort, dar aici nu există dezvoltare. Mai mult decât atât, problemele se vor întoarce asupra noastră și noi vom fi obligați astfel să ne restrângem și mai mult. Confortul cu orice preț ne limitează și ne scoate în afara unei traiectorii evolutive.

 

  • Cum pot să intru în zona de dezvoltare fără să derapez în zona de panică devine un aspect esențial al procesului de înnoire. Ne vom asuma să părăsim zona de siguranță și vom experimenta condiția unei provocări benefice pentru dezvoltarea noastră. Nu stres, ci eustres. Nivelul de energie va crește și vom cunoaște reușita, reper pe drumul împlinirii vieții.

 

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *