Dincolo de limitări

De cele mai multe ori suntem atinşi şi puternic influenţaţi de persoanele apropiate, de membrii familiei noastre, de părinţii noştri, de prietenii cei mai apropiaţi şi de parteneri.

Uneori conflictul este atât de puternic în aceste zone încât, practic, nu mai este posibilă o conexiune, nu mai este posibil să creăm o relaţie şi deşi persoana declară la nivel conştient că vrea apropiere, practică în mod sistematic distanţa.

Altfel cum se explică faptul că unele persoane care au toate datele aparente pentru a crea un cuplu şi o familie nu au un cuplu şi nu au o familie. Au toate datele aparente, dar nu au şi datele esenţiale, profunde, pentru a crea o relaţie de intimitate.

Este acolo o convingere care le împiedică şi acea convingere se asociază cu un conţinut de trăire. De foarte multe ori este vorba de refulări care ne împiedică sistematic satisfacerea anumitor exigenţe ale vieţii. Refularea este un fenomen care se realizează direct la nivel inconştient, astfel încât persoana nu mai ia la cunoştinţă de emotia sa, nu mai ia la cunoştinţă de gândul său şi evitarea se realizează şi ea automat. Altfel spus, comportamentele sunt astfel decupate încât persoana să nu mai creeze conexiuni semnificative.

Pot exista convingeri asociate cu o serie de trăiri care generează refulare şi implicit evitări. De aceea este important să prelucrăm aceste convingeri – să le aducem în conştient şi să le schimbăm – astfel încât să ne dobândim libertatea, pacea, liniştea şi creativitatea. Toate acestea sunt undeva în noi şi ne aşteaptă. În măsura în care dăm la o parte credinţele care contravin realităţii noastre profunde, putem accede la darurile şi înzetrările pe care le avem.

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”, Bucureşti, 14 şi 21 martie

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *