Gânduri pentru înnoirea vieţii (98)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4

  • Poate cea mai simplă modalitate de a evita să ne confruntăm cu propriile noastre probleme şi conflicte lăuntrice este să ne preocupe în mod excesiv problemele celorlalţi. Când ceilalţi devin o urgenţă pentru noi, realităţile noastre lăuntrice rămân undeva în umbră, iar noi nu mai simţim disconfortul şi nici durerea care rezultă din ele. Este un mod de a trăi anesteziaţi, dar în niciun caz nu reprezintă o cale de a le rezolva. Singura modalitate de a ne vindeca este să ne retragem proiecţiile pe care le facem asupra celorlalţi şi să devenim propria noastră urgenţă.

 

  • Adevărul nu are nevoie să fie căutat. El este etern şi pătrunde această lume până la ultima cuantă. Este pur şi simplu aici şi acum. Prin urmare, şi noi putem avea acces la el dacă trăim în prezent. Este suficient să ne deschidem Cuvântului Adevărului şi El va pătrunde în inimile noastre. Iată, Eu stau la uşă şi bat… Dacă Mă iubeşte cineva, va păzi cuvântul Meu şi Tatăl Meu îl va iubi şi vom veni la el şi vom face locaş la el.

 

  • Să fim conştienţi de gândurile noastre şi de semnificaţia pe care o acordăm acestora, este fundamentul unei bune gestiuni a vieţii şi este premisa necesară pentru a schimba acele gânduri care ne aduc prejudicii. Când ne cunoaştem gândurile şi convingerile, ele nu ne mai influenţează în mod automat şi astfel putem să trecem la pasul următor şi anume punerea lor în discuţie. La nivelul acestei etape, putem retrage investiţia pe care am făcut-o în convingeri care s-au dovedit neviabile şi pe care le-am folosit, practic, împotriva noastră. Nu mai este nevoie să credem în ele atunci când devenim conştienţi de iraţionalitatea lor. Putem să le retragem puterea şi să preluăm controlul asupra vieţii noastre şi astfel să luăm decizia să alegem alte convingeri care să fie congruente cu nevoile noastre şi astfel să ne facă bine.

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *