Gânduri pentru înnoirea vieţii (104)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4

  • Suntem creația unui Tată care ne-a zidit după propriul său Chip, prin urmare noi înșine avem o vocație creatoare. Modelăm această lume din jurul nostru, dar ne conturăm şi propria lume interioară prin gândurile şi deciziile pe care le luăm. Creatorul ne lasă libertatea să acţionăm şi să facem alegeri aşa cum credem de cuviinţă, dar nu întotdeauna acestea sunt congruente cu nevoile noastre profunde şi astfel rezultatul poate să fie o nemulţumire constantă faţă de viaţă. De aceea este necesar să ne reconfigurăm astfel încât lumea noastră personală să se reconecteze la Creator, Cel care este sursa a tot binele.

 

  • A renunța la putere este un moment fondator pentru o viaţă înnoită şi liberă. Renunţarea la control mă plasează într-un registru de încredere fundamentală în bine şi astfel sentimentul meu lăuntric de siguranţă nu mai este condiționat de variabile exterioare. A mă elibera de această capcană a puterii şi a controlului înseamnă şi să nu mai trăiesc în raporturi ierarhice cu ceilalţi oameni. Când îmi dau seama că viaţa nu este un raport de forţe anxietatea se topeşte, iar existenţa curge liber.

 

  • Nimeni nu este responsabil pentru ce am ales să credem despre noi şi această lume. Prin urmare doar noi suntem cei care putem să facem ceva pentru a ne schimba programele care ne-au ghidat existenţa. În sensul acesta, renunțarea la vechile convingeri limitative este condiția necesară pentru a ne înnoi viata. Mai mult decât atât, este esenţial să investim în atitudini noi care să fie cu adevărat congruente cu nevoile noastre îndreptăţite şi care în felul acesta să susţină binele, viaţa şi dezvoltarea noastră personală.

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *