O minte întemeiată pe Adevăr

Mintea noastră este de multe ori un adevărat iarmaroc de gânduri, iar în hărmălaia generală unele dintre ele reușesc să se facă mai auzite decât altele. Acestea sunt cele pe care ajungem într-un final să le considerăm adevărate şi astfel, ele preiau controlul asupra comportamentelor noastre. Dar nu întotdeauna ceea ce facem este şi spre binele nostru, dimpotrivă uneori ne sabotăm în moduri incredibile.

Această situaţie ne arată că de fapt am plecat de la o premiză iraţională şi distorsionată. Ceea ce avem de făcut este să luăm distanță faţă de această hărmălaie de gânduri şi să le testăm validitatea cu multă grijă.

Lucrul acesta devine posibil atunci când experienţa acumulată ne permite să conştientizăm că multe dintre convingerile după care ne-am ghidat în viaţă sunt pur şi simplu false. Acesta este un moment salutar în care putem decide să le punem în discuţie pentru a le înlocui cu altele mai viabile. Vom apela în acest proces de validare la următoarea axiomă: o perspectivă corectă, respectiv o convingere adaptativă, este congruentă cu nevoile noastre ontologic îndreptăţite, susține binele şi viaţa şi ne permite să ne punem în valoare talanţii şi să ne dezvoltăm.

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Seminarul “Comunicare şi dezvoltare personală”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *