- Abundenţa se naşte din gândurile noastre de recunoştinţă. Astfel, devenim capabili să trăim sentimentul plenitudinii în fiecare aspect al vieţii.
- În spatele resentimentelor noastre adânci se ascund nevoi neîmplinite. Doar printr-o acordare deplină a iertării ne putem elibera energiile creatoare ale sufletului.
- Când ierţi, eşti binecuvântat de Dumnezeu, pentru că iertarea este expresia iubirii, iar Dumnezeu este iubire.
- Când mă gândesc prea mult la ziua de mâine, risc să nu mai trăiesc binecuvântările clipei. Ajungă-I zilei fericirea ei.
- Cea mai înaltă măsură a vindecării sufleteşti o trăim atunci când iubirea noastră pentru celălalt merge dincolo de adversitatea lui faţă de noi.
- Este de dorit să facem lucruri trecând prin frică, nu să aşteptăm să treacă frica pentru a face lucruri.
- Frica ne însoţeşte întotdeauna acolo unde pot să apară pericole sau perspectiva eşecului. Putem, însă, trece prin ea, cu încrederea fundamentală în bine, care poate deveni temeiul biruinţelor noastre de zi cu zi.
- Frica este o expresie a conflictului. Acolo unde este congruenţă, se instalează pacea iar frica dispare.
- Atâta timp cât valoarea mea va depinde de părerea altora, frica de oameni va persista.
- Să mergem mai la adânc, în cele mai obscure zone ale fiinţei noastre şi acolo vom descoperi lumina.
- Atâta timp cât problemele rămân în interior şi nu sunt scoase la lumină, procesele de vindecare nu se pun în mişcare. Avem nevoie de provocări.
- Frica este, probabil, cea mai importantă frână existenţială. Atâta timp cât suntem prinşi cu această greutate, nimic nu se mişcă.
Tabăra de dezvoltare personală“MĂIASTRA”, Dobrețu 2020 – Sezonul XXII, 26 iunie – 5 iulie
Ateliere de dezvoltare personală