- Să mergem mai la adânc, în cele mai obscure zone ale ființei noastre și acolo vom descoperi lumina.
- Să vezi ca fiind absolut ceea ce este relativ – iată sursa multor suferințe.
- Trebuie să cream un spațiu de înțelegere în relația cu semenii, iar asta înseamnă să ne raportăm la ceilalți dintr-o perspectivă empatica și compătimitoare.
- Acolo unde voi avea dificultăți, acolo voi trăi și lecțiile de care am nevoie, iar lecțiile învățate mă vor face mai liber.
- Când rana pe care mi-ai făcut-o m-a ajutat să văd Cerul din mine, am înțeles mai bine îndemnul Mântuitorului: “Iubiți-vă dușmanii”.
- A rămâne în vechile convingeri limitative, iraționale, înseamnă să ne refuzăm creșterea și împlinirea aspirațiilor noastre îndreptățite.
- Frica de greșeală sau de pierdere a aprobării celorlalți, ne împiedică să ne realizăm potențialul. Va fi important să trecem prin frică, bazându-ne pe încrederea fundamentală în bine. În același timp să rămânem smeriți, știind că tot ceea ce dobândim este darul Celui care are toată puterea.
- În spatele resentimentelor noastre adânci se ascund nevoi neîmplinite. Doar printr-o acordare deplină a iertării ne putem elibera energiile creatoare ale sufletului.
- Scopul mărturisirii este acela de a ne elibera și nu de a ne condamna.
- Deși de cele mai multe ori acționăm împinși de motivatiile egoului, nu suntem reconfortați cu adevărat decât atunci când ne lăsăm cuprinși de Ceva mai mare decât noi. Doar așa putem avea experiența plenitudinii.
- Comunicarea dintre doi oameni implică prezența și disponibilitatea de a asculta. Lipsa de receptivitate și încercarea de a impune sunt atitudini care ne plasează în afara unei relații firești.
- A experimenta “ceea ce este” fără judecăți și fără comparații reprezintă un exercițiu util pentru procesele noastre de înțelegere și ne aduc ceva mai aproape de plenitudine.
Tabăra de dezvoltare personală“MĂIASTRA”, Dobrețu 2020 – Sezonul XXII, 26 iunie – 5 iulie
Ateliere de dezvoltare personală