- Înclinaţia de a crea este în natura noastră şi trebuie cultivată pentru a cunoaşte sentimentul minunat al împlinirii.
- Creatorii au nevoie de ideile înaintaşilor chiar şi pentru a avea ce să conteste. Adăugarea unui graunte de noutate nu se poate face decât prin raportarea la ce s-a creat deja.
- A face observaţii critice fără să-ţi fi integrat propria nimicnicie, este mai aproape de nebunie decât de dreapta judecată.
- Drumul către plenitudine este înţeleapta cale de mijloc în care extremele sunt contrabalansate şi aduse la o împreună lucrare.
- De foarte multe ori afirmăm că am vrea o altfel de viaţă, mai bună, mai împlinită. Cu toate acestea amânăm sine die schimbarea.
- Schimbarea vieţii nu se poate realiza atâta timp cât nu ne schimbăm gândurile care ne conduc.
- De cele mai multe ori, avem resursele necesare pentru a ne schimba, dar preferăm să le ignoram pentru a ne păstra comodităţile noastre curente.
- Dezvoltarea noastră înseamnă să trecem pe niveluri mai cuprinzătoare de integrare, ieşind din confortul actual pentru a genera schimbări din ce în ce mai profunde.
- O adevărată restaurare a fiinţei necesită asumarea unei jertfe, pentru că nu poţi deveni un om nou fără ca cel vechi să moară.
- Schimbarea este un proces de durată şi este însoţită de relativitate. Atitudinea perfecţionistă ne va împiedica devenirea şi ne va ţine pe loc.
- Să rămâi la fel este, de cele mai multe ori, o tentaţie mai puternică decât disponibilitatea de a produce schimbări în pofida declaraţiilor, uneori entuziaste.
- Cea mai potrivită abordare pentru înnoirea vieţii s-a dovedit filosofia pas cu pas în mod consecvent şi neabătut.
Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie
Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”
Ateliere de dezvoltare personală